Missziónk

Az ITWise Kft. 2010 óta szolgálja ki KKV partnereinek informatikai igényeit szoftveres, valamint hardveres területen. Büszkék vagyunk rá, hogy partnereink száma 2015-re meghaladta a 150-et, árbevételünk pedig a 2014-es évben közel 600 millió Forint volt. Cégünk missziója, hogy a nagyobb és tőkeerősebb KKV-k kiszolgálása mellett a legkisebb, akár csak néhány munkaállomással dolgozó vállalkozásnak is elérhetővé tegyük a legkorszerűbb informatikai technológiák használatát. Tapasztalatunk szerint a KKV-k jelentős része 5-10 éves elmaradásban van a kor IT színvonalához képest, ami sokszor komoly versenyhátrányt okoz egy nyugat európai konkurenssel, vagy egy multival szembeni piaci harcban (vegyük például egy jól működő vállalat irányítási rendszer használatának előnyeit).

 

iWise ERP

Az ITWise Kft. alapításakor hazai és külföldi fejlesztésű ERP rendszerek disztribúciójával, valamint dobozos szoftver és hardver értékesítésével kezdte működését. A kezdeti tapasztalatokból kiindulva a menedzsment már az első évben egy saját vállalatirányítási rendszer fejlesztése mellett döntött. Az akkori hazai ERP trendekkel szemben, a nehezebb utat választva, egy vékonyklienses fejlesztési technológiát alkalmaztunk, ami ugyan lassabb haladást eredményezett, viszont lehetőséget nyújtott a szoftver felhőalapú szolgáltatásként történő terjesztésére. Ennek köszönhetően partnereink költséghatékonnyá és jól tervezhetővé tehetik informatikai kiadásaikat és egyszeri jelentős licensz költség nélkül, bérleti konstrukcióban komplett vállalat irányítási rendszert vezethetnek be szervezetükben. Modulos felépítésének köszönhetően a rendszer kitűnően skálázható, ezáltal akár egy mikro vállalkozás is elkezdheti számlázóként alkalmazni, majd a cégméret növekedésével egyre újabb és újabb funkciókkal bővítheti azt (logisztika, könyvelés, flottakezelés stb. A szoftverelemek tervezésénél kiemelt figyelmet fordítunk a felhasználói felület egyszerű és letisztult kialakítására, hiszen tudjuk, hogy a végfelhasználók nem informatikusok, hanem könyvelők, raktárosok, vagy éppen adminisztrátorok. A rendszer sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2015 év elejéig több mint 70 partnerünk használja napi szinten az iWise-t.

 

WWW

Szoftverfejlesztő üzletágunkhoz szorosan kapcsolódnak webes fejlesztéseink, melyek alapesetben céges portálokat, de kereskedők esetében önálló, vagy akár ERP rendszerrel integrált webshopokat jelentenek. Az oldalak kialakítása során alapvető szempontnak tartjuk a korszerű megjelenésen túl a keresőoptimalizálást, valamint mobil eszközökhöz történő responsive kialakítást.

 

IT infrastruktúra üzemeltetés

Rendszerünk bevezetésénél megtapasztaltuk, hogy a magyar KKV-k infrastrukturálisan is jelentős elmaradásban vannak, ami alapvető akadálya akár már a szoftver feltelepítésének is. A problémát sokszor nem is az anyagiak, hanem leginkább az információ hiánya okozza, tehát a döntéshozók nem ismerik a legújabb informatikai trendeket és lehetőségeket. Menedzsmentünk 2013-ban döntött arról, hogy a cég az IT üzemeltetés területe felé is kiterjeszti szolgáltatásait. Folyamatosan bővülő ügyfélkörünknek nemcsak rendszergazdai szolgáltatást nyújtunk, hanem igyekszünk egy „egykapus” rendszeren keresztül az összes informatikai igényét kielégíteni, a tanácsadási tevékenységektől kezdve a hálózatépítésig. Már cégünk alapításától kezdve törekedtünk mind hardver, mind pedig szoftveres oldalon egy stabil alvállalkozó háttér kialakítására, ami lehetővé teszik, hogy az elvállalt munkáinkat pontosan és határidőre el tudjuk végezni.

 

Képzés

Fontosnak tartjuk továbbá partnereink alkalmazottainak folyamatos képzését is, hiszen egy tapasztalt felhasználó a megfelelő informatikai ismeretekkel akár órákkal le tudja rövidíteni az egy-egy feladat elvégzésére szánt időt.

 

Jövőnk

Terveink között szerepel az iWise rendszer funkcióinak bővítésén túl annak mobil applikációval való kiegészítése, valamint a felhőalapú értékesítés gyakorlati megvalósításának további egyszerűsítése.

 

Finanszírozás

Cégünk alapításától kezdve tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar KKV-k egyik legkomolyabb problémája az informatikai fejlesztéseknél a pénzügyi források előteremtése. A projektjeink jelentős részénél igyekszünk partnereink figyelmébe ajánlani a releváns pályázatokat, sokévnyi tapasztalatunkkal segítünk azok projektmenedzsmenti munkáiban is.